Julerock – julestress – julesalat – julepjat

 

Nye juletraditioner opstår i ny og næ – og det kan være godt nok! Men der er nu én juletradition som vi er sikre på vil bestå i al evighed, og som vi hylder højt i kor: det store kolde julebord, hvad enten det er dækket som hos mor derhjemme, eller bliver leveret fra SKOVEN. Det store kolde bord passer særlig godt til det danske sindelag, i et behageligt selskab, som her i klubben. Og når vi til silden med løg og dild tager et glas akvavit eller to, ja, så løsner det tungebåndet, højner ånden og skaber mere appetit. Til klubbens julefrokost, som vi traditionelt, også i år, afholder i slutningen af januar, deltog der i år 19 festlige medlemmer. Alle har vel fyldt sig med lækker sulemad i juledagene, og derefter tvunget sig gennem de obligatoriske diætprogrammer og slankekure.

Men i slutningen af januar er de overflødige kg rystet af, og depoterne trænger! Her kommer klubbens julefrokost belejligt. Med de lune og kolde retter, som også i år kom fra SKOVEN, og ris á la manden fra fru Kirsten, kunne vi atter fylde depoterne, og så vi kunne fortsætte resten af året, som naturlige, trivelige, gemytlige og hyggelige individer.

Selvfølgelig futtede futtoget også i år rundt på banen, med tankvognen fyldt med snaps og godsvognene med medisterpølse og æbleflæsk. Dette års festlige indslag var medbragte drikkeviser, hvor især én udmærkede sig (blev sunget 8 gange). Det var Tony Landers fortræffelige hyldest til det store kolde bord. For eventuelle uvidende skal nævnes, at sangen stammer fra julekalenderen årgang 1999, Olsen Bandens første kup. ”Forbryderne” sidder i ”Den nøgne Nisse” og skal til at kaste sig over lækkerierne, da Tony udbryder i sang. Selvom Tony gjorde sig store anstrengelser, lød hans sangstemme ikke så smukt som vores velsmurte stemmer!

Robert havde også i år medtaget en lille jernbanehistorieopgave, hvor der skulle findes 10 baner, der har jubilæum i år 2000. Se kalenderen på hjemmesiden! Alex havde også i år medtaget sit maveklaver, så mens il(d)toget kørte rundt med blafrende levende lys i alle godsvognene, sang vi den nye julefrokostsang og den gammelkendte Lorelei, næsten til det blev lyst over by og land.

Klubbens traditionelle julefrokost er en tradition, der vil gentages år efter år. Til stor fornøjelse for alle deltagende. Godt nytår, og på gensyn næste år.