Pressemeddelelse.

Til  Tidsskrifterne    ”Lokomotivet” og  ”Banen”

Emne. NMJK`s Banebørstedag 2003

Næstved Modeljernbaneklub afholdte før sommerferien vores første udgave af ”Banebørstedagen”.

Ideen til dagen har vi fået fra et tilsvarende arrangement i Skövde modeljernbaneklub. De har i mange år afholdt en ”Rallerdag” hvor alle er velkommen til se, det vel nok det flotteste anlæg i Europa.

NMJK har i flere år puslet med tanken om at lave et tilsvarende arrangement og dette det første i rækken blev afholdt lørdag den 21 juni fra kl. 1100 - 1700.

Ideen er at alle interesserede modelbanefolk er velkomne til at se vores anlæg, til at køre på anlægget, til at udstille sine seneste nybygninger og ideer. Om det er lokomotiver, vogne, huse og om det er i skala XX eller andet eller er fuldstændig uden betydning, blot skal det have tilknytning til modelbanehobbyen. Det er meningen at man mødes med andre interesserede og udveksler erfaringer og ideer. Med andre ord det er glæden ved hobbyen, som er det vigtigste. Arrangementet  bibringer ikke klubben nogen økonomisk gevinst og det kører uden deltagerbetaling, uden tilmeldinger, uden tilmeldingsfrister og efter en skabelon som så gentages, for ikke at tage arbejdskraften fra de øvrige aktiviteter i NMJK. Der er mulighed for at købe og sælge, uanset om du er privat eller forretning.

NMJK havde inviteret flere klubber, handlende og  private. Der kom godt nok ikke så mange som vi havde forventet og vi havde vel også nok skudt lidt for højt. Vejret var ikke helt med os idet blæsten kom og forhindrede os i at etablere vores cafe` udendørs. Vi har dog fantastiske lokaliteter til rådighed, så vi blev inden døre. OKT  fra Gentofte kom med et flot sortiment og masser af gode tilbud. Ove Kirk Thomsen gav udtryk for at det var et godt tiltag og vi ser frem til at have ham repræsenteret til næste år også. Vores egen lille biks fik også solgt en hel del af klubbens og medlemmers brugte udstyr. Der var i klublokalet udstillet en masse hjemmegjorte lækkerier som fortæller en spændende historie om medlemmernes arbejde i klubben. Vores jernbane cafe kunne traktere med øl/vand/kaffe/the og kage og var man mere sulten, kunne der købes franskbrød med ost eller pålæg, samt frikadeller og kartoffelsalat. En del private og et par klubber var tilstede og snakken gik livligt. Deltagernes positive tilbagemeldinger, er uvurderlige for NMJK. ”Banebørstedag” 2004 afholdes lørdag den 12 juni. Alle er velkomne til at deltage og dermed  gøre dette til en tradition i den danske modelbaneverden.

På bestyrelsens vegne

Dan Rasmussen

Formand