Siden sidst      4/04

Så er endnu et år ved at være udløbet og igen kan vi se tilbage på et år hvor NMJK har gjort deres ypperste, ikke bare for klubben, men også for modeljernbanehobbyen som helhed. Man kan dele vores engagement op i to niveauer. Det professionelle niveau og det sociale niveau..

Det professionelle niveau så vi tydeligt demonstreret, da vi i sommer afholdte en helt igennem vellykket Banebørstedag, med over 300 besøgende. Ikke bare var der mange mennesker som besøgte os og værdsatte vores anlæg, men også en masse hjemme-modelbane-byggere, som ville have nogle friske input, til deres egen verden. Netop denne gruppe af modelbyggere kommer ikke af ingenting. Det er min erfaring at det kræver noget helt ekstraordinært at få denne gruppe i tale og de deltager kun når de er overbevist om, at der er noget godt at hente. De jeg talte med, var ovenud begejstret over det de så. I NMJK kan vi derfor være stolte af det vi giver til modelbanehobbyen.

Som klub fungerer vi også på et meget højt socialt niveau, ikke kun når det gælder hverdagen i klubben, men også på vores udflugter.  Senest har vi haft endnu en god udenlandstur, nemlig turen til Holland. Disse ture har været et tema, hvert andet år siden 1992 og de er blevet stadig mere populære. På de seneste mange ture har deltagerantallet været 12 – 14 personer. Når vi så tager af sted i privatbiler, bor tæt i dobbeltværelser, nogle endda i køjesenge, deles om alle opgaverne, såsom planlægning, indkøb, transport, opvask, madlavning m.m. uden nogen mislyde, vidner det om en klub med en meget høj social standard.  Uden at være gode venner og gode kammerater, havde disse ting aldrig fungeret.

Det lyder jo flot og også lidt skræmmende at bruge så store ord. Det er desværre almindeligt at vi her i landet, ikke ynder at benytte sådanne ord. Vi danskere prøver hele tiden at underspille rollen. Man skal jo ikke tro man er noget. Jeg ved at mange modelbanefolk misunder os vores klubånd, så vi har så sandelig lov til at bruge store ord og være tilfredse med os selv..

Jeg vil hermed ønske alle med jeres familier en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

    Dan