Siden Sidst 02/06

 

 

En mand kommer ind på et billetkontor på en udenlandsk jernbanestation og beder om den mest umulige billet, som kan købes. Der skal være flest mulige togskift, der skal være mest mulig ventetid og servicen er fuldstændig ligegyldig, den medbringer vi selv, siger manden. Billetdamen vender det hvide ud af øjnene, men sælger den ønskede billet og det til nedsat pris – selvfølgelig !!!!

Toget sætter i gang og forventningens glæde bliver erstattes af jubel, da kontrolløren meddeler at den købte billet, ikke kan benyttes til dette tog og at han må stå af toget. Billettøren er bestemt ikke vant til denne reaktion og slet ikke når den rejsende skal vente tre timer på den næste station.

 

Dette er ikke en røverhistorie, men fortalt og ”næsten” oplevet af en af NMJK`s medlemmer og afspejler ikke bare en god historie, men også et glødende engagement i jernbanen, som ligger langt ud over det almindelige. Tak til Thomas (og hans familie som deltog på udflugten) for hans endog levende beskrivelse af denne særprægede jernbaneudflugt. Som ansat ved jernbanen kan jeg med dette, altså se fremtiden roligt i møde.!!

 

Engagement kendetegner i høj grad alle medlemmerne i NMJK. Alle har op til årets ”Banebørste-dag”, arbejdet målbevidst, hårdt og koncentreret, for at vore gæster skal have nye oplevelser, når de møder op for at se vores flotte anlæg. Ikke bare var der mange som deltog i den årlige oprydningsdag, men nu kan vi også køre i sløjfen, uden digitale problemer. Der forventes strøm på Helsingør st., således at det bliver muligt at køre helt fra Næstved til Helsingør. Jan har gjort et helt uforligneligt arbejde i Helsingør. Også Næstved station begynder at ligne sig selv. Preben har gjort nogle fine perroner og Søren har ”klattet” en papkasse sammen, som er en midlertidig stationsbygning. Vi er således godt rustet til at tage imod gæsterne.

 

I efteråret venter der mange opgaver og oplevelser for os medlemmer. Sommerfesten på ”Skovbygaard” den 26. august, samme dag som der er modelbaneudstilling i Valbyhallen.  Jubilæumsfestlighederne den 11. november, hvor der arrangeres reception for medlemmer samt specielt indbudte gæster. Invitationen til vores jubilæumsfest samme aften, vil være jer i hænde med udsendelsen af dette nummer af Særtoget og jeg håber i alle vil støtte solidt op om denne for klubben, så specielle aften. Ikke mange klubber når de 25 år, uden problemer og alvorlige sværdslag, men NMJK kan, vil og gør det!!!

 

Olav, Bjarne og Frits har gjort et utroligt flot arbejde med denne invitation og dette afspejler igen den entusiasme som kendetegner vores klub.

 

God sommer og jeg glæder mig til efteråret.

 

Dan