Banebørstedag 2008

 

Lørdag den 7. juni blev 

 

Årets Banebørstedag blev afviklet i knaldhamrende godt vejr. Vi frygtede på grund af vejret, at kun få ville slå vejen forbi klublokalerne. Vore forudanelser slog heldigvis fejl.

 

Dette var sjette gang vi afviklede Banebørstedagen og vi formoder at flere end 350 personer slog vejen forbi, mange sammen med familie og venner. Vi holder ikke mandtal og kan derfor ikke sige præcist hvor mange som deltog, men mange var der. Allerede fra starten kl. 11.00 var klublokalet fyldt til bristepunktet.

 

Af handlende var der også flere end ved vores tidligere arrangementer og vores trofaste handlende, både OKT, EPOKE model samt Skælskørbanens boglade gav således udtryk for at have haft en god dag og et godt salg. Af nyheder vil jeg nævne sukkervognene fra OKT/Hobbytrade, som gjorde et rigtigt godt indtryk, hvilket vist nok også afspejlede sig i salget. EPOKE model have taget sine skinnebusser med og de gjorde også et rigtigt godt indtryk. Jeg er overbevist om at når de sidste ting er rettet på fabrikken og skinnebusserne kommer i handlen, vil de blive et farverigt indslag på mange anlæg. Ikke bare i mj-klubberne, som jo ikke kan undvære disse små skabninger, men i lige så høj grad på de private anlæg, hvor disse små arbejdsheste i mange tilfælde passer bedre end store damp og dieselmaskiner.

 

Flere private handlende har også fundet ud af at det kan betale sig rydde op i sine gemmer og at slå sin bod op på denne dag. Aldrig har der været så mange private boder og vores gæster så ud til at hygge sig. Mange så ud til at have gjort gode køb.

 

Vores anlæg fik fra flere sider stor ros. Specielt blev der lagt mærke til vores nye lyssætning. Det var et tiltag som gav respons og mange var overraskede over hvor godt et anlæg kan tage sig ud, når man ændrer på belysningen. Når vi bliver endelig færdige og får suppleret med flere velplacerede spots, er jeg sikker på vi får endnu vanskeligere ved at få armene ned. Gardiner under bordene og færgehavnen i Helsingør blev også beundret. Robert og Thomas havde også god tilslutning til deres billedforedrag fra Mongoliet.

 

På kryds og på tværs af interesser blev der udvekslet ideer og tanker. Nyhederne blev også diskuteret og i det hele taget var der megen hyggelig modeljernbanesnak. Mennesker mødes og får styrket deres interesse sammen med andre ligesindede. Det jo netop et af hovedformålene med Banebørstedagen.

 

Derfor kan vi igen skrive at vi har gennemført endnu en god Banebørstedag.

 

Dan