Banebørstedag 2009

 

På årets Banebørstedag var der rigtig mange som lagde vejen forbi Næstved Modeljenbaneklub. Det var den 7. af slagsen, og vi regner med, at mellem 400 – 500 modeljernbaneinteresserede fik set vores anlæg og handlet hos de mange sælgere.

 

I år havde vi igen besøg af Okt, Epokemodeller, Skælskørbanens bogafdeling og Lokomotivet. Derudover var der flere private handlende, end vi tidligere har set. Da vejret var lidt ustabilt, lykkedes det hurtigt klubben at få placeret alle handlende indendørs. Placeringen indendørs, tror vi, har medvirket til at styrke handlen. Alle gav således udtryk for gode forhold og god handel. Vi håber selvfølgelig, I vender tilbage næste år.

 

De, jeg nåede at tale med, gav udtryk for, at arrangementet er et godt initiativ, og nogle bemærkede, at de, hvert år de kommer, ser noget nyt. Én sagde, at dagen bliver stadig bedre og bedre, og han glæder sig hvert år til at se, hvad vi nu har fundet på, og hvad vi har fået forbedret eller bygget.

 

Flere havde i år gennemlæst J invitationen og medtaget hjemmebyggede modeller til fremvisning. Netop dette er en af ideerne med denne dag. NMJK ønsker at fremme dialogen og udvekslingen af ideer, som kan være med til at styrke interessen for vores hobby.

 

* Her må fremhæves en ypperlig model af færgen Kong Frederik IX, bygget af Flemming Dam, Slagelse. Fjernstyret og med indretning i alle rum. Sjældent er vel set noget lignende.

* Endvidere en superflot model af den gamle litra Mx, bygget af Nils-Erik Norsker. Den så vi køre på Skælskør station.

 

Klubben vil til næste år sørge for et specielt udstyret udstillingsområde, hvor der bliver plads til både samtale og fotografering. Vi tror på ideen, og det er vores håb, at endnu flere fremover vil deltage med deres hjemmebyggede udstyr. Der stilles ikke krav til det man ønsker at fremvise, blot skal det ikke være en reklameudstilling for nyindkøbt færdigt udstyr, men en udstilling af modeller, som man har ”kælet” specielt for. Man må også gerne fremvise modeller, som man forventer i produktion.

 

Klubben modtog flere virkelig flotte gaver.

 

* Epokemodeller har skænket os en serie figurer med erotisk tilsnit J Søren ved nok, hvor de skal

      anbringes J

 

* Okt har skænket klubben et ”Klædeskab”, en Breuer traktor fra Rivarossi.

 

* Lokomotivet har skænket os en model af Litra. E fra Heljan.

 

Derudover har klubben købt en Epokemodel skinnebus fra OHJ med lys og lyd og hele svineriet.

 

Tusind tak skal lyde til vore trofaste forhandlere.

 

Personligt oplever jeg, at alle medlemmer af NMJK er utroligt engagerede i dagen. Alle gør en kæmpe indsats, for at denne dag skal lykkes. Banebørstedagen er derfor ikke en dag, som dræner klubben for energi, men en dag som er blevet katalysator for fremdrift på vores anlæg. Der hersker stor respekt om klubben og den fremstår for mange som noget helt specielt. Jeg er stolt over at være formand for en klub, hvor fællesskabet er et fremherskende element og som på denne måde gør noget, som er anderledes.

 

Det efterfølgende stegte flæsk blev indtaget under god ro og orden. Vi må godt komme igen, flæsket er godt, og der god plads til flere, skulle jeg hilse og sige.

 

Velkommen til Banebørstedag 2010 lørdag den 12. juni. (så fik vi den på plads J)

 

Tak for en god dag og tak for indsatsen.

 

Dan