Siden sidst 02 2009

 

Vi har netop set Olsen Banden i Jylland, med smørkage og så er det sommerferie. Når dette læses håber jeg alle har haft en god ferie med fine oplevelser, samt gode aftenstunder med familien omkring havegrillen.

 

Selv har jeg netop været til dimissionsfest på gymnasiet. Det er jo en fin oplevelse når den yngste også får sin hue. Rektor holdt en fin tale som bestemt var værd at lytte til. Nye undersøgelser og hun selv, oplever at fællesskabet er ved at vende tilbage. I de sidste ca.30 år har vi oplevet at egoismen blev mere og mere gennemtrængende. Det blev stadig vigtigere og vigtigere at markedsføre og markere sig selv. Ord som os og vi blev skudt i baggrunden til fordel for mig og mit.

 

Det fik mig til at tænke på vores klub hvor netop fællesskabet er en drivende kraft. Vi har alle sammen valgt at arbejde med modeljernbane i en forening. På den måde udnytter vi den styrke som ligger i at vi sammen kan gøre så meget mere, end hvis vi var alene om det. Det enkelte medlem har viden og kompetence, men når vi bliver flere, forøges vores samlede viden og kompetencer og det giver uanede muligheder. Vores anlæg bærer stort præg af vores fællesskab.

 

Fællesskab er ikke noget som kommer af sig selv, bare fordi man er flere. Det kræver at alle vil deltage og til stadighed drager omsorg for vores anlæg og for hinanden. Det synes jeg lykkes så fint.

Vi har derfor god grund til at være stolte. Ikke bare af vores anlæg, men i mindst lige så høj grad fordi vi længe inden det blev moderne at undersøge eller snakke om det, allerede havde valgt netop fællesskabet. Må dette fortsætte mange år fremover.

 

Vi har netop afholdt vores Banebørstedag, med over 400 besøgende og en lille skilling i kassen. Igen i år gjorde vi noget som ikke mange andre gør og det er måske grunden til at dagen bliver et tilløbsstykke for modeljernbanefreaks.

 

Tak for indsatsen

 

Dan