2014

Referat fra bestyrelsesmøde den 8. Januar

I januar blev der efter flere års sporvanskeligheder indkøbt nye spor til Helsingør station. Sporene (Tillig code 83) som lå fra anlæggelsen, viste sig at være for ufleksible med den blandede materielpark vi kører med, så i stedet valgte vi at udskifte sporene til Peco code 100.

Referat fra bestyrelsesmøde den 4. Februar

Den 20. februar havde vi temaaften, hvor Torben Jensen og Sven Thomsen underviste og gav tips til husbygning. Det var en rigtig god aften, hvor mange lærte nyt og fik vendt og drejet en anden del af vores hobby end selve materiellet. Aftenen blev holdt i fyrrummet, hvor der var opstillet arbejdsborde og dermed gode muligheder for at se og følge med i undervisningen.

Torben i gang med at vise hvordan han bygger i pap Sven bygger mest i plastik og viser hvordan man samle en ret vinkel Nogle af Torbens mange hjemmebyggede huse

Referat fra bestyrelsesmøde den 29. April

Foråret igennem blev der lavet flere trollyer / hunde/ vogne til arkivet under anlægget. Disse blev lavet i træ og er særdeles solide.

Siden Sidst 2 - 2014

Udover Helsingør havde sporene i undergrunden mellem Næstved og Vordingborg også haft problemer med afsporinger osv., da anlægget har givet sig gennem tiderne. Belært af den gode erfaring med at opbygge anlæg i rammer udenfor klubben og montere det efterfølgende, blev det besluttet at undergrundsstrækningen skulle udskiftes. En lille fjer kan nemt blive til 5 høns, så da vi alligevel var i gang greb tankerne om sig og en stor del af den midterste del af anlægget blev ombygget. Vi ville dog lige afvente igangsættelsen til efter Banebørstedagen.

Invitation til Banebørstedagen den 14. Juni

Banebørstedagen blev afholdt 14. juni og årets tema var ”Lyntog”. Der var som vanligt fokus på kørende materiel jf. temaet ligesom udstillingen også omhandlede lyntog.

Sommerfesten blev forsøgsvis holdt før sommerferien dette år dvs. den 28. juni. Det gav dog ikke flere deltagere, men dem der kom havde en hyggelig aften hos Michael Neergaard på Maglegårdsvej.

Referat fra bestyrelsesmøde den 30. Juli

Da sommerferien kom, var der modsat tidligere ikke kun ferie på programmet, da forårets planer om ombygning af den skjulte strækning mellem Næstved og Vordingborg samt midterste del af anlægget skulle iværksættes. Præstøbanen blev således ført ind til Næstved i stedet for til Høng. Sporet blev omlagt ca. fra Snesere station, og ført langs dobbeltsporet ind til Næstved. Sporet fra Høng mod Præstø ændredes til at blive strækningen mod Skælskør, som dermed blev en synlig strækning, der snor sig gennem landskabet og langs militærterrænet. Den nuværende spor fra Høng mod Skælskør blev liggende, men ændredes til en vendesløjfe benævnt Slagelse nedenunder anlægget (under militærterrænet). På grund af ovennævnte ændredes stationen Høng navn til Dalmose, således at man kan køre Næstved-Dalmose-Skælskør, som i virkeligheden.

Referat fra bestyrelsesmøde den 26. August

Sporanlægget på stationerne Dalmose (Høng), Skælskør, Præstø og Næstved ændredes ikke, udover at der kom en ny stationsbygning i Dalmose (Høng). Den tidligere station var i øvrigt en model af Holme-Olstrup station. Det var således kun strækningerne / dele af landskabet imellem stationerne, som der blev foretaget ændringer på, og det var primært omkring grusgraven og langs militærterrænet det skete.

De første prøveopstillinger i den kommende Fodby Landsby Den nye stationsbygning i Dalmose er kommet på plads

Siden Sidst 3 - 2014

I dagene 11. – 14. september var der klubtur til Rostock. Det var faktisk 25 år siden klubben sidst havde været der på klubbens første udflugt. Vi kørte med tog til Nykøbing F., og derfra med bussen til Gedser. Fra Gedser sejlede vi med ”M/F Kronprins Frederik” til Rostock og fik undervejs rundvisning på færgen med besøg i maskinrum og på kommandobro. Vel ankommet til Rostock (vi boede på ”Hotel Stadtperle” nær Hauptbahnhof) tog vi en tur i togbutik og var ude at spise sammen. Fredag blev brugt på besøg hos Rostocker Brauerei og tur med Mollibahn ved Bad Doberan. Lørdag besøgte vi Rostock modeljernbaneklub og sejlede med havnerundfart fra Rostock til Warnemünde. Herefter var eftermiddagen til fri disposition. Søndag skulle vi hjem, men forinden besøgte vi sporvejsmuseet og fik en fin rundvisning. Hjemturen var som udturen med færge, bus og tog. Endnu en dejlig NMJK tur.

Program fra turen til Rostock September 2014

Generalforsamlingen den 30. oktober forløb som den plejer, og der var ikke de store emner på programmet.

Referat fra den ordinære generalforsamling 30. Oktober

Referat fra bestyrelsesmøde den 2. November

Juleafslutning 18. december blev indledt med julekørsel, og da arbejdet med ombygningen af den midterste del af anlægget var forløbet i rekordfart, kørte vi allerede på dele af dette ”nye” anlæg.

Siden Sidst 4 - 2014

Månedens Billede

Januar Februar Marts April Maj Juni
     
Juli August September Oktober November December