Siden sidst 3 – 2015

September står der på kalenderen, og i klubben er folk vendt tilbage for fuld styrke efter sommeren. Traditionen tro er august altid lidt affolket, men byggemødet først i september plejer at skubbe sæsonen i gang. Således blev det også i år, og der er ophængt en liste med årets projekter på opslagstavlen i klubben. Meld dig gerne på, for der er opgaver for alle.

For lige at afslutte sidste sæson, så blev Banebørstedagen igen i 2015 godt besøgt. Vores tema med sove – og spisevogne fungerede godt, ligesom mange gæster benyttede sig af muligheden for at høre foredrag af John Poulsen og Steffen Dresler. Dette foredrag er optaget på video, og vil i løbet af vinteren blive vist i klubben. Næste års tema bliver figurer, så vi skal have flere figurer, og gerne bevægelige, på anlægget. Derudover skal alle persontogstammer på Banebørstedagen 2016 være med passagerer. Det er ambitiøst – men jeg er ikke i tvivl om at vi også kan dette, ligesom vi før har bevist, at vi kan så meget andet.

Man behøver ikke være den store fremtidsforsker, for at se hvilke projekter der i vinterens løb vil kræve tid og energi. Helsingør station skal have udskiftet samtlige spor fra Tillig til Peco (som benyttes i resten af klubben). Dermed skulle de problemer som har været med kørsel på stationen gerne blive løst med et snuptag. Derudover er der en udløber af sidste vinters store ombygning, idet der i mellem Dalmose og Næstved etableres en ny station, nemlig Fodby. Bjarne Aaholm har bygget en model og foræret den til klubben, så arbejdet med at integrere den, et lille sidespor og en mindre by med sportsflyveplads er i fuld gang.

Henover vinteren vil der være de traditionelle køreaftener, men da de heldigvis trækker særdeles mange medlemmer i klubben disse aftener, er der planlagt flere køreaftener henover vinteren. Det kan f.eks. være 2 aftener i forlængelse af hinanden – eller en særlig temakøreaften. Udover den almindelige kørsel, vil der også blive oprangeret arbejdende stammer som skal køre anlægget rundt og rangere undervejs. Dermed skulle vi efterhånden nærme os virkeligheden mere og mere med realistisk kørsel.

Til sidst men ikke mindst har vi fundet klubbens rullestand. Den stod på et skab under Skælskør station J

God arbejdslyst til alle

Thomas