Siden sidst 1 – 2016

 

Ja, siden sidst. Hvad er der i grunden sket siden sidst. I vores klub sker der altid noget hvad enten det er traditionelle arrangementer eller nye tiltag. Vores traditionsrige juleafslutning og julefrokost blev afviklet i god ro og orden. Den førstnævnte med julekøreplan på anlægget og det anden med madkøreplan på julebordet. Begge gode traditioner som trækker mange medlemmer til.


I begyndelsen af februar var vi på besøg hos Karlemosen MJK der ligger i Ølby nord for Køge. Vi havde en hyggelig aften med besigtigelse af anlæg, snak om modeltog og fik set hvordan man kan lave et anlæg gennem flere rum. Spændende besøg og Karlemosen MJK lægger da også vejen forbi os i løbet af foråret. I bestyrelsen prøver vi så vidt det er muligt at få alle arrangementer meldt ud i både Særtoget, på hjemmesiden og opslagstavlen, men da besøget hos Karlemosen kom i stand efter sidste deadline på Særtoget, var det derfor kun på hjemmesiden og opslagstavlen. Hold derfor også øje med kalenderen på hjemmesiden, hvis du vil være helt opdateret.


I klubben sker der også ting og sager. Blandt andet er overskæringen mellem Dalmose og Skælskør kommet i fuld funktion, der lægges nye spor i Helsingør, Fodby er ved at tage form og vokse op, perronerne i Vordingborg befolkes, pærer i loftet skiftes ud, værkstedstavlen renoveres og 117 andre ting. Kort sagt er der gang i den over hele klubben. For at få lidt overblik om hvad vi skal have klar til Banebørstedagen den 11. juni, afholdes der Banebørstebyggemøde i klubben torsdag den 10. marts kl. 19.30. Årets tema er "Figurer og liv" så det skal naturligvis tænkes ind i de tiltag vi laver og arbejder på.

 

Netop arbejdet på anlægget er vigtigt ligesom kørslen. Køreaftenerne trækker mange til, og da vi i en periode har haft succes med to køreaftenerne om måneden, er der naturligvis gået tid fra arbejdet med bygning og reparation af anlægget. Derfor har bestyrelsen besluttet, at vi fremover vil koncentrere kørslen på anlægget til køreaftenenerne (dog kan der naturligvis prøvekøres, hvis det er nødvendigt i forbindelse med elarbejde), mens de øvrige aftener bruges på bygning og reparation af anlægget. På den måde, er der arbejdsro for dem der roder med elektronik, spor, landskab, osv., og til gengæld kan alle så være med på køreaftenerne.  For dem der har lyst at medbringe egne stammer til kørsel på anlægget vil der blive lavet ”åbne” køreaftener, hvor man har mulighed for at køre med eget materiel på anlægget. Det kræver dog at materiellet er udstyret med dekoder og magnet. De åbne køreaftener vil blive annonceret på whiteboardtavlen i klubben og i videst muligt omfang på hjemmesiden og i Særtoget.

 

Foråret nærmer sig og i horisonten ses Banebørstedagen. Belært af erfaring fra tidligere år, er der fuld aktivitet i klubben de næste par måneder, og jeg vil ønske Jer alle god fornøjelse og god arbejdslyst.

Thomas