Siden sidst 2 - 2016

 

Banebørstedagen står for døren, og det er et sikkert tegn på sommer. Årets tema med ”Figurer og liv” kan allerede nu ses rundt omkring på anlægget, hvor der er blevet opsat flere figurer, små dioramaer og placeret passagerer i diverse vogne. Temaet er derfor også noget der til stadighed vil give mere liv og detaljerigdom på anlægget, så det er jo en dejlig bonus at få med. Jeg håber, at mange medlemmer kigger forbi klubben til Banebørstedagen.

I april var 12 klubmedlemmer på tur til Koblenz og Dortmund. En veltilrettelagt tur, hvor vi både så jernbanedrift  i  1 : 1, så mange skibe på Rhinen, fik besøgt jernbanemusset og den lokale modeljernbaneklub i Koblenz og ikke mindst set på modeltog på messen i Dortmund. Til brug på rejsen var der lavet et hæfte, så man kunne følge med og læse lidt om seværdighederne. Derudover fik vi indfriet en gammel drøm med at stå på Lorelei´s top og afsynge ”Lorelei” – og det lød smukt i det flotte solskinsvejr.  Det var en dejlig udflugt, hvor alt bare klappede og med gode hoteller, et godt fælleskab og en rigtig god stemning trods mange dage sammen. Stor tak til udflugtsudvalget for en god og veltilrettelagt udflugt.

Forårsrengøringen blev klaret den xx. maj, hvor 14 medlemmer deltog i aktiviteterne. Udover de sædvanlige opgaver havde vi tre særlige ting der skulle klares. I hjørnet ved Mern har der for år tilbage været noget fugtindtrægen fra betonvæggen, så det blev vasket ned og skal males på et senere tidspunkt. Vi fik også sorteret i tingene til brugtboden på Banebørstedagen, da nogle priserne skulle reguleres og blade og bøger sorteres. Til sidst men ikke mindst blev overskabene i værkstedet sorteret grundigt. Der har gennem mange år været enorme mængder skruer, beslag, bor, bits og diverse ting og sager i overskabene, så man næsten fik det i hovedet, når der blev åbnet. Det er nu sorteret, så vi stort set kun har det som bruges i den daglige drift. 

Efter Banebørstedagen går tempoet som regel lidt ned, og vi holder en velfortjent sommerferie hele juli, men husk vores sæsonafslutning med film torsdag den 30. juni 2016 kl. 19.30.

Alle klubbens medlemmer, deres familier og venner af klubben ønskes en rigtig god sommer.

Thomas