Kære medlemmer i Næstved Modeljernbaneklub

Vi er i en tid, hvor meget er vendt op og ned i forhold til det daglige. Møder og sammenkomster man for en måned siden gjorde som det naturligste i verden, kan man ikke finde på at gøre i dag, og videomøder som for mange var ukendt for en måned siden er til gengæld blevet hverdag for mange. Ting ændres og vi må følge med og tilpasse os.

Dog er der noget man ikke kan tilpasse sig ud af, og det er f.eks. at holde klubaftener og arrangementer. Der må vi vente ligesom hundrede tusindvis af andre frivillige i foreninger og klubber i hele Europa. Før var vi fælles om at være i foreninger, og nu er vi i en periode fælles om ikke at være det. 

Bestyrelsen i klubben holder løbende kontakt, og hver uge inspiceres klublokalet. Dernede er alt som det plejer, og fuldstændig upåvirket af verden udenfor. 

Derudover vil vi med denne mail følge op på de arrangementer som skulle være afholdt og som er planlagt. Bestyrelsen har enstemmigt vedtaget følgende:

 
Byggemødet 12. marts 2020: Dette møde blev ikke afholdt grundet nedlukning, og mødet aflyses således at næste byggemøde er i september 2020.

Køredagen 28. marts 2020: Køredagen er udsat til lørdag den 27. juni 2020. Dette naturligvis under forudsætning af at myndighederne tillader at foreninger kan mødes til den tid.

Rengøringsdagen 16. maj 2020: Som udgangspunkt fastholdes dette arrangement indtil videre. Dette naturligvis under forudsætning af at myndighederne tillader at foreninger kan mødes til den tid.

Banebørstedagen 13. juni 2020: Banebørstedagen aflyses. Vores klublokale i en kælder og med begrænset ventilation er ikke egnet til at modtage op til 300 gæster fra nær og fjern efter en periode med afstandtagen. Derudover er en stor del af gæsterne oppe i alderen og det vil derfor ikke være forsvarligt. Desuden vil der efter en sådan periode være en hvis "frygt" i befolkningen for at stimle sammen, så selvom vi gør det yderste for en god dag, kan publikum risikere at udeblive. Derudover er det vigtig at vi sørger for at få selv klubben godt i gang efter lukkeperioden, så vi ikke straks skal knokle med at få gjort klar til Banebørstedagen.

Lørdag den 27. juni 2020: Gennemførelse af køredagen fra 28. marts 2020 efter vanlig opskrift. Dette naturligvis under forudsætning af at myndighederne tillader at foreninger kan mødes til den tid. Ny tilmeldingsliste ophænges når klubben åbner igen.

Juli 2020: Sommeråbent hver torsdag som kompensation for lukkeperioden. Dette naturligvis under forudsætning af at myndighederne tillader at foreninger kan mødes til den tid.

Når der på et for os ukendt tidspunkt åbnes op for samfundet og foreninger igen, er det ikke sikkert at klubben åbner straks. Dels vil bestyrelsen sikre at der er gjort godt rent dernede, og dels har vi nogle lokaleforhold, som nødvendiggør at vi skal tænke os godt om. Netop derfor valgte bestyrelsen også at lukke klubben inden myndighederne påbød det, og derfor kan åbningen også godt blive udskudt i forhold til andre foreninger. Medlemmernes helbred er det vigtigste.

Der er i øvrigt ikke nyt om lokalesituationen, men vi har dog løbende kontakt med Næstved Kommune.

I denne tid er det vigtig vi holder sammen ved at holde afstand, så jeg kan kun opfordre til at man ringer til vennerne i klubben, og på den måde holder kontakten. Savner man anlægget er det heldigvis muligt at gå på Youtube og skrive nmjk2018 i søgefeltet. Så kan man se den fine video med førerrumsoptagelse af anlægget.


Mange hilsner
Thomas