Siden sidst 1 – 2020

 

Efter en veloverstået juleafslutning i 2019, opstart i 2020 og den traditionelle julefrokost i januar, er vi atter trukket i ”arbejdstøjet” i klubben. Der er som altid gang i mange projekter overalt på anlægget.

Som de fleste nok ved, har klubben modtaget en stor og flot donation fra Else og Regnar Sommers Fond til køb af en 3D printer og en lasermaskine. Det er vi meget glade for og meget taknemmelige over. 3D printeren har vi modtaget, og den printer særdeles fine ting der kan bruges til et utal af ting og detaljer på anlægget. Lasermaskinen er endnu ikke ankommet, men forventes at blive leveret i begyndelsen af marts. De er to gode maskiner som vi uden tvivl bliver meget glade for, og en yderligere beskrivelse vil komme i et senere nummer af Særtoget.

Udover ovennævnte har skolen skænket os en multimaskine, som kan save, høvle og meget andet. Dejligt at skolen tænker på os, når de ikke længere kan bruge maskinen.

Omkring lokalesituationen er der ikke noget nyt. Skolen lukker til sommerferien og kommunen har meldt ud, at de som udgangspunkt forventer en afklaring på lokalerne i foråret. Bestyrelsen vil naturligvis melde ud, så snart vi ved noget mere.

I februar har Jørgen Lindevall holdt foredrag i klubben omkring bygningen af en kopi af Danmarks første damplokomotiv ”Odin”. Det var et spændende foredrag hvor mange medlemmer hørte om, hvordan man bygger et damplokomotiv helt fra bunden.

Her i foråret har vi traditionen tro en køredag og det er lørdag den 28. marts. Se opslag og tilmelding i klubben. Køredagen bygger på tidligere erfaringer og krydres hver gang med nye tiltag og opgaver. Der er noget for enhver, og vi har også tid til at hygge os. Det er en god tradition med en dags kørsel på anlægget, så vi får brugt anlægget og udnyttet alle mulighederne.

Foråret er som altid præget af Banebørstedagen, som i år er lørdag den 13. juni. Aktiviteterne plejer at tage fart frem mod dagen, og vi håber at mange vil kigge forbi klubben, og naturligvis se anlægget samt de nye maskiner der til den tid er i fuld drift.

Thomas