Bestyrelsens begrundelse for at ønske en fastholdelse af det nuværende kontingent.

 

Huslejen til Næstved kommune er blevet ændret siden vi underskrev den nye lejeaftale.
 
Den årlige leje blev nedsat i 2023 og igen i 2024, således at huslejen ved udgangen af 2024 er stort set den samme som vi betalte før vi fik de nye lokaler. Ingen af disse nedsættelser var bestyrelsen vidende om, da vi ønskede højere kontingentbetaling ved generalforsamlingen i 2023.
 
Den øgede kontingentbetaling ville netto pr. år. indbringe ca. 5500 kr.
Den nedsatte husleje bidrager netto med pr. år. ca. 7000 kr
Det giver en nettogevinst på ca. 12000 kr. pr. år når alle budgetterede udgifter er betalt.
Derudover har vi modtaget fra kommunen et beløb på 18000 kr. for udlæg til istandsættelse af vore lokaler. Økonomisk er vi derfor meget velkørende.  
 
-          Vi er lidt usikre på betalingen for strøm, idet kommunen mener vi har to målere tilsluttet NMJK. Vi har indtil nu kun været vidende om en måler, som er afregnet med skolen indtil den lukkede og siden da har det svævet hvor dette skulle betales. Vi er i samtale med både kommune og sprogskolen om problemet. Selvfølgelig betaler vi hvad vi skal. (et gæt mellem 3-5000)
-          Huslejenedsættelsen er en politisk beslutning som ingen kendte til før i sommeren 2024. Hvornår den måske igen ændres, ved ingen.
-          Kontingentet på 70 kr. pr. mdr., svarer nogenlunde til inflationen siden sidste forhøjelse af kontingentet i 2005. (50 kr i 2005 er i dag ca. 65 kr.)
-          Bestyrelsen mener at en kassebeholdning på ca. 50.000 kr. for en forening med 70 medlemmer ikke er urealistisk højt.
-          En sådan kassebeholdning gør det muligt at indkøbe materialer og investere i anlæg, udstyr og værktøj, når der er behov for det.
-          Hvis vi beslutter at bygge en Gedser station, vil det kræve en ganske stor investering.
-          At gøre anlægget mere seniorvenligt, vil også øge udgifterne.
-          Samtidigt vil muligheden for at fastholde dette kontingent, være tilstede i mange år fremover.
 
bestyrelsen