Siden sidst 2 2024

Sommeren nærmere sig med hastige skridt, og det gør Banebørstedagen også.

Temaet for årets Banebørstedag er "Flere lokaler og mere plads". Det er lidt anderledes end de forrige år, men vi vil naturligvis gerne vise vores nye lokaler frem, da de også har stor betydning for klubben, og ikke mindst for hobbyen, da mere plads giver nye og bedre muligheder for at dyrke hobbyen.

Gennem det sidste års tid har der været rigtigt travlt i klubben. I efteråret blev det nye hyggerum renoveret, og her i foråret er det nye værksted renoveret. I værkstedet er der nu lavet et "grovafdeling" med filebænk og reoler, en "finafdeling" med arbejdspladser og småt værktøj og en "teknisk afdeling" med lasermaskine og 3D printere. Ved arbejdspladserne i

"finafdelingen" indkøbes der værktøj, så der altid er det ved hånden man skal bruge når der skæres, limes og rodes med modellerne, og så tiden ikke skal bruges på at•lede efter værktøj. Elektrikeren har netop været forbi for at lave strøm, så nu kan elektrisk håndværktøj og arbejdslamper også bruges.

I det gamle hyggerum er en prøvebane til flere skalaer under opbygning, ligesom materielskabene er flyttet til en mere hensigtsmæssig placering. Nu kan vi bedre komme til materiellet og området omkring prøvesporet er blevet mere tilgængeligt i hverdagen.

Både i hyggerummet og værkstedet mangler der de sidste småting i form at pyntegenstande og lidt tilpasning, men alle overordnede forhold er på plads og begge rum er brugbare. Set i lyset af den travlhed der har været, har bestyrelsen derfor besluttet at vi det næste halve års tid "bare" dyrker klubben, dvs. roder med tog, hygger os, udveksler erfaringer, kører på køreaftener, snakker, osv. Det er vigtigt, at vi også har tid til at nyde hobbyen og ikke hele tiden har travlt med ombygning.

Foråret har også budt på en køredag efter nyt køreplanskoncept, og det var en både hyggelig og lærerig dag, hvor vi nu kører mere og mere realistisk. Dejligt at der er stor opbakning til kørsel og køredage. Vi har også haft rengøringsdag 25. maj, og der blev ryddet kraftigt op efter byggearbejderne med 3 trailerlæs til lossepladsen og med aftørring, støvsugning og gulvvask. Der trængte virkelig. Det kunne mærkes, at vi nu har tre store lokaler i stedet for et, men omvendt kunne alle komme til, da der var mere plads at fordele opgaverne ud på.

Husk at vi har afslutning torsdag den 27. juni, at der er lukket hele juli og at klubben åbner igen mandag den 01. august. Husk også sommerfesten 17. august, der i år holdes hos Vagn i Haslev (se opslag i klubben).

I og jeres familier ønskes alle en god sommer

 

 

Thomas