Tur til Jylland September 2019
 
Lørdag 20. september 2019 stod jeg tidligt op – selvom det var lørdag, og kørte fra Vordingborg. Jeg skulle mødes med klubben i Næstved, så det var med en vis spænding, jeg stille og roligt kørte nordpå. Ved ankomsten til klubben var de fleste allerede kommet. 18 mand! Vi råbt op, for tænk hvis der manglede en af gutterne, Vi blev fordelt i 4 biler, og kørte afsted. Alle chaufførerne havde indkodet koordinaterne til de fælles mødepunkterne. Jeg synes, det var ganske snedigt, og skulle ikke køre i kortege efter hinanden.
Hurtigt over broen og ind til første mødested på Fyn, hvor der blev serveret kaffe, rundstykker og en skarp til ”ikke-chauffører”. Videre gik det over Fyn og Lillebælt til Kolding.
Første rigtige stop var modeljernbaneforretningen Felderbanen. Bilerne blev parkeret, og alle myldrede ind i butikken. Og der blev handlet! Jeg var den eneste, der ikke købte noget, da jeg har en aftale med fruen, om ikke at købe noget nyt, før mit hjemmeanlæg er påbegyndt. Jeg har i rigeligt derhjemme!
 
Kaffe og tissepause på en rasteplads på Fyn
Jan og Helle fra Felderbanen havde udvidet åbningstiden lidt for os.
 Og jeg tror at de havde en god omsætning
Frokost ved de hvide mænd
 
Videre gik det ad motorvejen til Esbjerg, og ved ”Mennesker ved Havet” med udsigt over Vadehavet og Fanø, spiste vi frokost. Der manglede intet, men bedst var Annas hjemmelavede frikadeller.
 
Esbjerg Modeljernbaneklub har hjemme på en nedlagt skole, hvor vi fik en varm velkomst med kaffe osv. Formanden bød velkommen, og beskrev anlægget og klubbens oprindelse. Selve anlægget lå en etage under, og i god ro og orden listede vi derned.
 
En af grundene til at besøge Esbjerg MJK, er at de også har Helsingør på deres anlæg Formanden bød velkommen og fortalte lidt ESMJK lidt over 20 års historie Deres flotte anlæg blev beundret og gennemfotograferet
 
Der var god tid til at iagttage anlægget og nærmere beskue detaljerne på især Helsingør Station. Besøget sluttede med modelsnak og kølige drikkevarer.
Ankomst til overnatning.
Vejen til Skovhytterne var gennem et smukt landskab, hede med lyng, skov og åbne marker. Vi blev indkvarteret i hytter med herlige køjesenge, hvor alle kunne sove i nederste køje (tænk på de store og velformede kroppe).
 
Eftermiddags hygge inden der kom gang i kabyssen Festmiddagen er indtaget, og dagens indtryk blev fordøjet Lige bag hytterne lå dette fantastiske vådområde, og vi var alle nede og se den fantastiske solnedgang
 
Herefter fortsatte vi med hyggesnak på terrassen i den lune septembereftermiddag med øl og snacks. Jeg havde medtaget en ramme øl, som næsten blev drukket (der var indkøbt rigeligt med øl). Der var en hel del hyggesnak, hvor man ikke forsøgte at løse de store problemer ude i verden. Alt i mens blev aftensmaden tilberedt. Traditionen tro bliver der serveret hakkebøf med bourgogne og gemyse. I køkkenet jonglerede Kenneth, Henrik, Jan og Hans Jørgen, og da der blev råbt: ”Så er der serveret!”, blev vi bænket på et langbord til alle 18 mand. God plads til alle, og super rotation med retterne. Vinene skulle selvtappes fra containerne.
Alle blev mætte og snakken gik. Men efterhånden var mange blevet trætte, og luskede i seng. Jeg var en af de første, da det havde været en trættende og indtryksrig dag.
 
  
Søndag
Tidlig op, morgenmad. Nogle af de morgenfriske havde været til bageren i Hjerting og købt frisk morgenbrød. Rigeligt med oste og marmelade – og friskbrygget kaffe. Kan man tænke sig noget mere forfriskende på sådan en solbeskinnet søndag?
 
Formanden bød os velkommen og fortalte lidt om foreningen Deres flotte Litra Mt DSB´s gamle udflugtsvogn som var med i Olsen Banden på sporet
 
Vi var nu på vej hjem, så igen blev bilerne pakket. Heldigvis var en hel del af provianten forsvundet, så de var mere plads, Vi vinkede farvel til hytterne, og gav os på vej til Bramming.
I Bramming har Veterantog Vest sin remise og opstillingsspor. Vi mødtes med Michael, som kort orienterede os om foreningen, som har et DSB MT 152. Lokomotivet er køreklart, og anvendes til veteranture i det sønderjyske. I det hele taget var der mange spændende ting i remisen, her iblandt en del materiel, som ventede på at blive gjort køreklar. Vi måtte ikke gå langs jernbanen til vognopstillingen, så vi kørte rundt om byen til stedet. VTV har 4 køreklare vogne, som desværre har været udsat for graffitisvin, men nu var ommalet. Hvorfor kan de svin ikke bare overspraye forældrenes huse, og lade kulturobjekter være i fred?
Vi afsluttede besøget med et gruppefoto foran den personvogn, der var anvendt i Olsen-Bandens udflugtsvogn i Olsen-Banden på Sporet.
 
I alle udflugter med klubben skal der også være et stykke kultur, og valget faldt på Koldinghus. Vi samledes alle i ladegården, og gik i gåsegang til billetkontoret. På Koldinghus var der en interessant udstilling om prinsesse Benedikte, som fyldte 75.
 
Imponerende Koldinghus Fra udstillingen Prinsesse Benedikte 75 år Den lille modelbane, i tårnet, selvfølgelig med Koldinghus i midten
 
Jeg gik bare rundt og så det hele, og opdagede en modeljernbane i tårnet. Desværre kunne lokomotiverne ikke køre, og der vrimlede med børn. Hurtigt slut, og samling med de andre for at fortsætte turen til Fyn over den gamle Lillebæltsbro. Efter at have nydt de gamle konstruktioner blev jeg vinket ind til siden af formanden. Der skulle spises frokost, og atter blev der disket op med de velkendte lækre sager. Dog var alle frikadellerne spist.
 
Efter en ganske kort køretur ankom vi til det tidligere Middelfart Sindsygehospital hvor Middelfart Modeljernbaneklub har til huse. Endnu en gang fik vi en varm velkomst, og snart sad vi i kaffestuen med friskbrygget kaffe. Efter en kort orientering om klubben, blev vi i hold sendt ind til anlægget. Klubben er ikke nået så langt i opbygningen, men det er absolut en god plan, specielt, at man kunne gå rundt om anlægget.
 
Middelfart MJK har til huse i flere mindre rum, og der var flere fine detaljer
Forfatteren ser lidt betænkelig ud
Det obligatoriske gruppefoto blev tager tidligt søndag morgen, inden afgang fra hytten,
 (så undskyld for de smalle øjne)
 
Med dette besøg var det slut på udflugten, og efter en oplevelsesrig tur gik det retur til Næstved, og for mit vedkommende til Vordingborg.
 
Sluttelig en stor ros til planlægningsgruppen.
 
Kurt Jensen