Klubtur til Berlin og Leipzig 1996
 
Efter succesen i 1994 hvor vi var med Autocamper til messen i Köln ville vi prøve igen at lave en tur med autocamper. Men da vi var blevet et par mand mere måtte vi ud og finde en større vogn.
Jeg havde tit kørt forbi en der lejede en lidt ældre med stor vogn ud (op til 13 personer) var det en god løsning.
Så Søndag den 29 / 9 hentede jeg vognen i Karise og kørte ned til Dan i Snesere hvor vi alle mødtes og fik læsset op inden afgang.
 
Kl. 14:15 var der så afgang til færgen i Gedser hvor vi skulle med Hurtigfærgen "Berlin Express" til Rostock, og efter en 220km ankom vi efter planen til vores campingplads i udkanten af Berlin, i forstaden Kladow, det var efterhånden blevet mørkt så det var ikke så meget vi fik set på vejen ind til Berlin.
Efter lidt mad og en godnatøl var det med at se dyner. Pga. snorken valgte Dan og Frits at sove i telt ved siden af autocamperen.
 
Regning for leje af Autocamper Færgen Berlin Express
Mandag, dag 1 i Berlin den står på byrundtur hvor vi skulle køre rundt i autocamperen og nå en del modelbutikker.
Vi havde en del store Fleischmann lokomotiver vi havde købt fra et dødsbo som vi skulle se om vi kunne få solgt, (det lykkedes at få det hele solgt samlet til en rimelig pris). undervejs øste Olav ud af sin store viden om byen, og vi kom forbi mange af de store seværdigheder.
 
De sidste rester af "Muren" Kaiser-Wilhelm Gedächtniskirchen som blev bombet under anden verdenskrig
 
Tirsdag står den på museer, vi starter med at køre ind til det Olympiske Stadion hvor vi kunne parkerer autocamperen tæt ved en U-bahn station (så kunne vi se stadion på tilbagevejen), og så gik det bare derud af med U-bahn hver gang vi stoppede og kiggede op, var der noget spændende at se, så igen var Olav rigtig på hjemmebane. Et vigtigt punkt dagsordenen var at se Berlins Trafik og Teknik Museum der har til huse i de gamle remiser der hørte til "Anhalter Bahnhof" (men da Anhalter Bahnhof lå lige mellem øst og vest, valgte russerne at jævne selve banegården med jorden, da muren skulle bygges).
 
Et kig på Det olympiske Stadion inden turen ind til byen Aftenhygge i autocamperen
 
Efter museet skulle vi tilbage til autocamperen og lige ind og se det Olympiske Stadion men da vi kom tilbage til parkeringspladsen var den fuldstændig fyldt op med biler, fordi der var fodboldkamp på stadionet, så det måtte vi opgive, i stedet kørte vi tilbage til campingpladsen, hvor vi (da der blev lyst) havde opdaget at der lå er "Luftwaffe" museum tæt ved campingpladsen, og da vi havde et par "specialister" med måtte lige se hvad det gik ud på. Det var forholdsvis nyt og der var mest gamle russiske fly og helikoptere, men der var da også en afdeling fra anden verdenskrig, i det hele taget en positiv oplevelse.
 
Russisk Transport Helikopter Russisk MIG Jager
 
Onsdag, Transportdag, vi skulle videre mod syd og første stop var en campingplads i "Thüringer Wald" lidt uden for Weimar, for det var planen at vi skulle besøge den gamle KZ-lejr Buckenwald som også lå i nærheden af Weimar.
som vanligt lykkedes der at havne i en af de mange motorvejskøer som der er overalt i Tyskland. men intet er så skidt at det ikke er godt for andet, så mens Bjarne var chauffør så fik vi andre rigget noget frokost til, og vi fik spist mens vi holdt stille.
Efter en del omkørsler lykkedes det at finde campingpladsen som lå helt fantastisk, lige ned til en stor sø,
 
Torsdag, Efter morgenmaden kørte vi ned til Weimar for at kigge lidt på byen der oser af kultur, der er rigtig mange bygninger og statuer at se på så igen var Olav en fin guide.
Da vi havde fået noget frokost kørte vi op til KZ-lejren som ligger på en bakketop ca. 10 km fra Weimar, efter vi havde gået rundt i lejren som nu er omdannet til museum (mest hver for sig) samles vi ved bilen og kørte ned til et stort mindesmærke som ligger halvvejs nede af bakken, og for en gang skyld var der meget stille i bilen, der var mange indtryk der lige skulle bearbejdes.
 
Porten til "Buckenwald" hvor der var celler i den ene fløj og vagtstuer i den anden Monumenter for de døde i "Buckenwald" Rejst af Russerne
 
Turen gik derefter mod Leipzig hvor vi ankom til campingpladsen sidst på eftermiddag. Tre af os valgte lige at tage sporvognen ind til banegården som skulle være en af Tysklands største. Desværre var den under ombygning så der var ikke meget at kigge på,
Da vi kom tilbage og troede at resten havde lavet mad fik vi en lang næse, for de var ikke nået længere end til den lokale bierstubbe.
 
Goethe og Schiller i Weimar En BR 103 ved Leipzig Banegård
 
Fredag var det tid til at vende hjem ad men vi skulle lige ind og kigge lidt på de mange jernbaner der er i Leipzig, efter et par timers jernbane kig gik der stille og roligt nord til Rostock, og igen med hurtig færgen "Berlin Express" til Gedser og videre til Dan, hvor vi skulle tømme og rengøre autocamperen, da vognen var fin og ren var det tid at tage afsked og jeg kørte camperen til Karise og fik aftegnet med ejeren.
 
Tak for nogle dejlige dage til mine rejsekammerater Olav, Dan, Frits, Bjarne, Rasmus og Rene
 
Skrevet på hukommelsen i 2016 Søren
 
Campingpladsen i Berlin   http://www.dccberlin.de/kladow
Campingpladsen i Thüringen  http://www.campingplatz-hohenfelden.de/
Campingpladsen i Leipzig http://www.camping-auensee.de/