NMJK´s tur til Harzen 2002

 

Tolv forventningsfulde deltagere mødtes på Uglebroskolen torsdag eftermiddag og fordelte sig i tre biler. Efter overfarten købte vi vand, slik og lidt øl i Burg på Fehmern. Herefter gik det mod syd .Da Goslar var passeret, kom vi ud på  landevejene, og vi nåede vores bjælkehytte kl. ca. 23.15. Efter at vi havde fordelt os på værelserne, tog vi  en gang velfortjent natmad.

Natmad.jpg (57822 byte)            Guide.jpg (62636 byte)            Krydsning.jpg (83346 byte)

Næste dag gik turen til Wernigerode, hvor vi blev vist rundt på Harzer Schmalspurbahn´s værksted af en meget interesseret og hurtigttalende  guide, der tog os med til alle remiser og sidespor. Nu var der tid til at spadsere en tur i byen, hvor flere af os nåede torvet. Her tog jeg et billede af Thomas foran hotel Götthissches Haus, fordi hans  mor og jeg boede der for 26 år siden. Efter en pølse eller lign. kørtes ned til banens driftsremiser, der ligger ved udgangsstationen. Herfra skulle vi følge det tog, som vi skulle køre med fra Drei Annen Hohne til Brocken. Det gik fint til den første station, men så kom vi, dvs. os i Pers bil,  op ad en ganske pæn bjergvej, der førte bort fra banen. Men de to andre biler var også forsinkede, så vi tog i stedet det næste tog til Brocken en time senere.  Det bestod af pakvogn og syv personvogne. De store 5-koblede maskiner skal opleves i virkeligheden, det var en fantastisk oplevelse at se og høre maskinen arbejde sig op til toppen. Undervejs mødte vi  et tog , der bestod af de to gamle Mallet-maskiner og ældre grønne vogne. Før Brocken passerede vi et tog, som afventede os på et blindt sidespor. Vejret var helt klart deroppe, så vi kunne rigtigt nyde udsigten; for de fleste dage er vejret overskyet. Efter omløb af maskinen kørte vi ned igen med det samme tog. Nede på Drei Annen Hohne station, så vi blandt  andet banens moderne motorvogn afgå mod Nordhausen. Nu  kørte vi tilbage til Wernigerode, hvor kassereren gav en hurtig, men god ret hos nogle kinesere. 

 Besøg i MJK.jpg (49551 byte)

Dernæst besøgte vi modelbaneklubben i Wernigerode, der netop har Harzer Sshmalspur Bahn som forbillede. De havde et nydeligt anlæg med mange detaljer og træer, men desværre kørte de ikke med anlægget for tiden. Derimod havde de et mindre udstillingsanlæg, hvor vi så en model af de store 5-koblede maskiner køre rundt. Herefter kørte vi atter hjem til bjælkehytten, hvor nogle tog bad. Karl-Erik bekendtgjorde, at han var blevet farfar og gav en bajer i den anledning. Derefter fik vi natmad - hyggeligt.

Wiehe.jpg (82422 byte)            LGB.jpg (47925 byte)

Lørdag skulle vi ned til Wiehe, hvor der er et stort modelbaneanlæg. Udenfor står et akkumulator-damplok. Indenfor er alt, hvad hjertet kan begære af modelbaner i alle skalaer og fabrikater. Efter nogle spændende timer, et måltid samt et besøg i butikken fortsatte vi til Rübeland-banen. Her så vi på kalkvogne, el-lok og lidt af et 5-koblet tenderlok, en BR 95 , som stod i en remise. Endelig kom tiden, hvor vi kørte hjem, for at lave ”korøv”. I dagens anledning gav Ib bourgognen, da han netop blev 50 år på denne dag. Efter en passende hyggetid, hvor vi prøvekørte Ib og Dans nyligt indkøbte startsæt, var det tid at gå til ro.  

Togtosser.jpg (51036 byte)           

Næste dag skulle vi hjem til kongeriget, dog ikke Thomas, som skulle videre på studietur til Prag. Da han var sat på et regionaltog i Thale, kørte vi mod nord. Der blev atter handlet i Burg, og snart skiltes vi efter en rigtig god tur.

Jeg kan kun anbefale andre medlemmer at tage med næste gang. En stor tak til Jan for hans fine forarbejde til turen, også tak til Ib og Dan for de gode madindkøb samt tak til chaufførerne, der klarede det fint.

 

                      Hilsen Peter