Beretning om vores tur til Köln Modeljernbanemesse

den 6 – 8. november 1992

 

Så er det lykkedes at sætte sig ned og skrive om turen til Köln med fire togentusiaster.

Vi, Søren, Olav og undertegnet, samledes ude i Snesere hos Dan. Der drak vi en kop kaffe, og allerede der, begyndte snakken om modeltog. Jeg er ganske uvidende, men jeg havde jo meldt mig frivilligt til at tage med. Vi fik pakket Søren’s bil med vores tøj og mad + et par nye kataloger som Dan lige havde fået hjem fra Tyskland. Vi kørte sydpå og fik samlet Rene op i Nyråd, og så gik det ellers sydpå over Rødby - Putgarten det sædvanlige hurlumhej på færgen. Mad – øl – cigaretter og guf.

Vel ankommet til Tyskland, og hvad mon de fik øje på inde på venstre side af vejen. En Jernbane, Jubi! Vi kørte ned af autostradaen, mens der blev snakket tog. Det blev dog gudskelov også til et par strække ben pauser og en enkelt kaffepause. Vi ankom til Köln ved 18:00 tiden, og så skulle vi finde den lejlighed vi havde lejet. Det tog en god times tid, men det lykkedes da til sidst. Det var en lækker lejlighed som lå syd for Köln i en ”lille” by der hedder Brühl. Vi fik pakket af bilen, inkl. mad, vi var godt og vel sultne. Da vi havde fået installeret os og spist. Gik Olav ’s gode hjerte af med ham, vi fik lommepenge. Så blev lørdagen planlagt, og dagen sluttede med at vi gik over på den lokale pub, hvor vi indtog en enkelt kop øl.

Hohenzollernbrükke.jpg (68215 byte)

Lørdag morgen spiste vi morgenmad, og så af sted til Köln med en sporvogn. Vi landede midt i Köln, gik over på Hovedbanegården, så denne og bagefter blev Kölnerdommen beundret. For at komme over til messehallerne skulle vi over Rhinen, via en bro, hvor der samtidigt kørte tog konstant. Det pirrede straks deres faglige interesse for tog. Der blev filmet, taget billeder til den helt store guldmedalje, og jeg som troede at Dan var et enestående tilfælde inden for togverden, mine rejseledsagere hoppede rundt af glæde, hver gang de så et nyt tog. Det tog ca. 1 time at komme over broen, og vi satte kurs mod rejsens mål: MODELBANEMESSEN.

Køln.jpg (112538 byte)         Fleischmann.jpg (94852 byte)

Aldrig har jeg set så mange togfreaks, og deres interesse for samme var enorm, alle midler blev taget i anvendelse for at komme tættest på, for at se disse pragtfulde og yderst interessante modeller. Olav var meget interesseret i en modelbaneudstilling, lavet af en tysk modelklub. Jeg er stadigvæk i tvivl om det var anlægget eller hende der delte brochurer ud, der var mest seværdig. Rene, Søren, Dan og Olav rendte rundt med store toglys i øjnene. Det blev dog ”kun” til otte timer i disse haller, så skulle vi tilbage til Brühl. Dagen sluttede med at vi gik ud og spiste, fik en lille en til halsen, og nogle af os gik tidligere hjem for at se dyner.

Søndag morgen stod vi op ved 8 tiden, spiste morgenmad, vi pakkede bilen mens Olav afregnede med værten, og så gik turen nordpå. Vi kørte via Hannover for at turen ikke skulle blive for ensformig. De fra dagen før indsamlede kataloger og brochurer blev studeret flittigt og samtalen gik på ”ja gæt en gang”.

Vi kom over med færgen kl 18. også selv om Søren’s udstødning på bilen havde lidt overlast. Vi ankom til Snesere klokken 20:30, og så var turen slut.

Jeg vil godt sige tak, til mine rejsekammerater, for en rigtig god og hyggelig tur.

 

MED VENLIG HILSEN

                      EN IKKE ”TOGFREAKS”

                                             IB RASMUSSEN