2009

Aktivitetsniveauet for 2009 gik i gang for fuld styrke i årets første måneder. Vi nåede et medlemstal på 68 medlemmer, og det selv i en periode med krisetid i samfundet.

Klubben blev i årets løb begavet med brugte borde og stole fra Mogenstrup Golfklub. Bløde stole med armlæn havde ikke tidligere været en del af klubbens inventar, og der blev da også taget godt imod de nye møbler. Da stolene ikke passede så godt til vores gamle kupesæder, og betrækket på stolene var lidt slidt, blev der ombetrukket en prøvestol i stil med kupesæder. Et flot resultat.

Det blev også året hvor materielregistreringen blev sat i system, og i den anledning blev der købt en ekstra computer til dette formål.

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. Februar.

Siden Sidst 1 / 09

Den 24. februar blev der skålet i champagne og spist kransekage, da Helsingør station blev indviet med pomp og pragt. Mange års byggearbejde og sporlægning var gået forud, og nu kunne der køres til anlæggets nordligste station. Forude venter års arbejde med bygninger og landskab. Ligeledes var der henover året gang i planlægningen af den skjulte banegård under Næstved (Nykøbing F.), som blev lavet i samlesæt, og derfor båret i mindre stykker ind under anlægget.

Den 26. marts blev der afholdt en patineringsaften, hvor alle medlemmer kunne afprøve tørfarver, air brusch, vandfarver, osv. Der blev patineret på både privat materiel og klubbens materiel, og flere fik smag for at forædle deres modeller med et mere livagtigt udtryk.

Referat fra bestyrelsesmøde den 28. April.

Invitation til Banebørstedagen den 6. Juni

Årets Banebørstedag havde ”Rundsnuder” (My og Mx) som tema, og det var noget der tiltrak folk fra nær og fjern. Banebørstedagen blev i år holdt 6. juni. Sidste aften før sommerferien blev der igen vist film og denne gang med ”Olsen-Banden i Jylland” på lærredet.  (Skide godt)

Siden Sidst 2 / 09

Formandens ord om banebørstedagen 09

Efter sommerferien begyndte sæsonen som altid ganske roligt i august. Priserne i cafeen blev dog tilpasset, så øl fremover koster 10,- kr., vand 5,- kr. og kaffen er gratis. Samtidig kan der ikke købes kage længere. Disse priser er mere overskuelige og lettere at administrere.

Referat fra bestyrelsesmøde den 18 / 8 - 2009

Lørdag den 15. august blev sommerfesten afholdt hos Ove på Læsøvej i Næstved. Byggemødet i begyndelsen af september tiltrak mange medlemmer og så kom der gang i det sædvanlige aktivitetsniveau i klubben.

Det store banearbejde har taget sin begyndelse Ove passede grillen med det store overblik Der var plads til store armbevægelser, da verdenssituationen blev klaret

Den 25. – 27. september tog vi til det lånte sommerhus i Bänkeboda ved Rävamåla i Sverige. Vi kørte fredag eftermiddag og nåede frem først på aftenen. Her blev et solidt aftensmåltid indtaget, hvorefter Robert holdt foredrag om Skandinaviens historie med vægt på Kalmarunionen. Om lørdagen drog vi alle til Kalmar. Her så de fleste Kalmar slot, mens dem der kort forinden havde været, i stedet drog til Länsmuseet i bymidten. Vi samledes omkring frokosttid og brugte eftermiddag på at besøge Kalmar Modeljernbaneklub. Et dejligt besøg og med mange fine ting. Om aftenen var der den traditionsrige NMJK festmiddag med korøv og bourgogne. Søndagen var reserveret til hjemkørslen med et lille smut omkring Kristianstad, hvor Hellig Treenighedskirken og jernbanestationen blev besigtiget, inden turen gik retur til Næstved.

Peter ude at kigge på den flotte naturgrund Samling i stuen inden festmiddag aftenhygge

Weekend tur til Rävemåla i efteråret 2009

Referat fra den ordinære generalforsamling den 29 / 10 - 09

Efterårets store projekt var at få indbygget den skjulte undergrundstation (Nykøbing F.) under anlægget. Selve stationen blev samlet og fik trukket ledninger på bukke der stod fra hyggelokalet og ud i værkstedet, indtil det hele blev bakset på plads og samlet.

Som noget nyt begyndte vi også i efteråret at køre efter køreplan en gang om måneden, og det gav god tilstrømning af medlemmerne til disse køreaftener.

Vi nåede også at besøge Sønderpark Modeljernbaneklub i Ringsted den 16. november, og de havde mange flotte bygninger og modeller på deres anlæg.

Referat fra bestyrelsesmøde den 17 / 11- 2009

Siden sidst 3 / 09

Udover alt det andet som skete i 2009 fik vi nye og bedre nøgler til klubben (systemnøgler), der blev indkøbt 3 gode skruemaskiner, der blev foretaget fælleskøb af S-maskiner fra Hobbytrade og ikke mindst købt koordinatbord og borestander til værkstedet.

Endnu et aktivt år i klubben og med mange gode indkøb til fælles brug i hverdagen.

Nytårshilsen fra formanden